حمله قلبی در سالمندان

حمله قلبی در سالمندان [نشانه سکته قلبی در سن بالا]

حمله قلبی یکی از خطرناک‌ترین عوارض مربوط به مواردی همچون چاقی و دیابت است. آشنایی با مهم‌‌ترین موارد مربوط به حمله قلبی در سالمندان به شما کمک می‌‌کند تا شناخت بیشتری از این موضوع داشته باشید و بتوانید در صورت وقوع چنین حملاتی به سالمند مربوطه کمک کنید. با ما همراه شوید، زیرا قصد داریم در این متن به کلیه مطالب مربوط به وقوع حمله قلبی در افراد سالمند و علل آن بپردازیم.

علائم حمله قلبی در سالمندان

اولین و مهم‌ترین نشانه حمله قلبی در سالمندان را می‌توان درد در قفسه سینه دانست. این درد معمولاً از دردهای سینه ناگهانی که در بعضی از مواقع رخ می‌دهند بسیار شدیدتر است. چنانچه درد قفسه سینه بیشتر از یک دقیقه طول کشید، باید در اسرع وقت نسبت به انتقال سالمند به بیمارستان اقدام کنید.

توجه داشته باشید: در زمان رخ دادن درد قفسه سینه احتمالاً سالمند نمی‌تواند صحبت کند، به همین دلیل نباید از او سؤالات مختلفی در مورد چگونگی درد بپرسید. یکی دیگر از علائم مهم سکته قلبی در سالمندان، مشکلات تنفسی است. حمله قلبی منجر به سخت‌تر شدن تنفس در سالمندان می‌شود.

لازم به ذکر است: تنفس سخت تنها زمانی از علائم حمله قلبی محسوب می‌شود که با درد شدید قفسه سینه همراه باشد.

علائم حمله قلبی در سالمندان

چه عواملی سکته قلبی در سالمندان را تشدید می‌کند؟

احتمال وقوع سکته قلبی در سالمندان به دلایل متفاوتی تشدید می‌شود. از جمله این موارد می‌توان به وزن نامناسب و همچنین مصرف دخانیات مختلف از جمله سیگار اشاره کرد. فشار خون بالا نیز از مهم‌‌ترین عواملی‌ست که شانس وقوع سکته قلبی در سن بالا را افزایش می‌دهد.

سالمندان مبتلا به دیابت باید به‌شدت مراقب چنین حملاتی باشند، زیرا بیش از دیگران در معرض وقوع حمله قلبی هستند. در واقع ترکیب بیماری دیابت با مواردی همچون چاقی بیش از حد سالمند نتیجه‌ای به جز وقوع حمله قلبی به همراه نخواهد داشت.

اقدامات اورژانسی برای سالمند دچار حمله قلبی

اقدامات اورژانسی برای سالمند دچار حمله قلبی

توصیه خانه سالمندان به تمام افراد جامعه شناخت مبحث حمله قلبی در سالمندان و آشنایی با اقدامات اورژانسی در این زمینه است تا در لحظه وقوع بتوان جان عزیزی را نجات داد. 

  1. در هنگام وقوع سکته قلبی در سالمندان، شما به‌عنوان یک همراه وظیفه دارید که آرامش خود را به طور کامل حفظ کنید.
  2.  عجله کردن و ترسیدن موجب از دست رفتن موقعیت مناسب برای نجات فردی خواهد شد که دچار حمله قلبی شده است.
  3.  در اولین فرصت باید با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید.
  4. چنانچه سالمند به طور کامل بیهوش شد و ضربان قلب نداشت، نوبت به عملیات احیای قلبی می‌رسد. 

 ***لطفاً درصورتی‌که با این موضوع آشنایی ندارید، اصلاً آن را امتحان نکنید، زیرا فشار بیش از حد موجب خرد شدن دنده‌های بیمار می‌شود.

۵. تنفس فرد را به‌صورت مداوم بررسی کنید و مطمئن شوید که راه تنفسی سالمند کاملاً باز است. 

۶. اگر چیزی در گلوی فرد سالخورده گیر کرده آن را سریعاً به وسیله دستان خود به بیرون بکشید. 

۷. سالمند دچار حمله قلبی را روی زمین دراز نکنید. بهتر است بیمار به دیوار تکیه داده شود و تا زمان رسیدن اورژانس در کنار او بمانید.

سیگار کشیدن و مصرف دخانیات یک عامل اصلی برای رخداد انواع سکته در افراد است.

سکته مغزی سالمندان

عوارض سکته قلبی بر سلامت سالمندان

به طبع سکته قلبی نیز دارای عوارض مختص به خود است. برخی از این عوارض برای سالیان متمادی بر روی سلامت سالمند مدنظر اثر می‌گذارند. از جمله این موارد می‌توان به بی‌نظمی در تپش قلب یا آریتمی قلبی اشاره کرد. آریتمی از علائم بیماری قلبی در سالمندان است که نباید نادیده گرفته شود.

 همان‌طور که از نام این عارضه مشخص است، بیمار ممکن است در بعضی از شرایط (به خصوص زمان نگرانی و یا استرس) بی‌نظمی در تپش قلب خود شود. این موضوع خود می‌تواند دلیلی برای وقوع مجدد سکته قلبی باشد.

پیشگیری از سکته قلبی در سالمندان

یکی از بهترین روش‌های موجود به منظور جلوگیری از وقوع حمله قلبی در سالمندان، دوری از هرگونه اضطراب و استرس است. محیط زندگی سالمندان عزیز باید بسیار آرام و لذت‌بخش باشند تا آن‌ها از لحاظ روحی دچار مشکل خاصی نشوند.

عدم استفاده نمودن از الکل و دخانیات نیز یک روش عالی برای پیشگیری از وقوع این عارضه محسوب می‌شود. درصورتی‌که فردی در فامیل شما دچار حمله قلبی شده است، باید در اسرع وقت نسبت به انجام یک چکاپ قلبی کامل اقدام کنید.

تغذیه مناسب سالمند دچار سکته قلبی

تغذیه نقشی حیاتی در زمینه بهبود و حتی پیشگیری از وقوع حمله قلبی در سالمندان دارد. توصیه اصلی آن است که حتی‌المقدور از غذاهای فراوری شده در تغذیه سالمندان استفاده نشود. علاوه بر این بهتر است کلیه غذاهای سرخ‌کردنی با غذاهایی آب‌پز جایگزین شوند.

یکی از مهم‌ترین موارد که در زمینه تغذیه مناسب سالمندان دچار سکته قلبی باید به آن اشاره کنیم، عدم استفاده از روغن‌های با کلسترول بالا است. روغن زیتون یک جایگزین عالی برای چنین روغن‌هایی محسوب می‌شود. علاوه بر این، خوردن روزانه میوه و سبزیجات نیز می‌توانند به بهبود و پیشگیری از وقوع دوباره حمله قبلی کمک کنند.

تغذیه مناسب سالمند

مراقبت از سالمند سکته قلبی

به علت عوارض خاص مربوط به سکته قلبی در سالمندان، مراقبت از سالمندانی که دچار این عارضه شده‌اند کار آسانی نخواهد بود. این سالمندان نیازمند مراقبت دائم هستند، زیرا در هر لحظه امکان وقوع حمله قلبی وجود دارد.

با توجه به زندگی امروزه توصیه می‌شود که مراقبت از سالمند دچار سکته قلبی را به افرادی بسپارید که در این زمینه تخصص کامل دارند. این امر موجب می‌شود تا خیال راحتی از بابت رسیدگی‌های منظم به سالمند مدنظر داشته باشید. علاوه بر این، در صورت وقوع حمله قلبی، افراد متخصص می‌توانند در اسرع وقت نسبت به کمک به سالمند مربوطه اقدام کنند تا از پیشرفت عوارض مربوط به این نوع حمله‌ها کاسته شود.

نکاتی که پرستار سالمند سکته قلبی باید بداند

یک پرستار سالمند سکته قلبی باید از این امر آگاه باشد که در هر لحظه امکان وقوع دوباره سکته قلبی وجود دارد. به همین دلیل لازم است که پرستار مربوطه با کلیه روش‌های اورژانسی مربوط به مراقبت از سالمندان در این زمینه آگاهی داشته باشد.

علاوه بر این، پرستار باید بداند که پس از حمله قلبی در سالمندان، سالمند بسیاری از توانایی‌های فیزیکی خود به منظور انجام امور شخصی را از دست خواهد داد. همین امر موجب می‌شود که سالمند عزیز برای انجام چنین فعالیت‌هایی به کمک نیاز داشته باشد. پرستار باید در چنین شرایطی همواره در کنار سالمند مربوطه حضور یابد و در انجام امور شخصی به وی کمک نماید.

توان‌بخشی و ورزش مناسب

خوشبختانه پس از وقوع سکته قلبی، امکان توان‌بخشی سالمند وجود دارد. در این زمینه از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که از بین آن‌ها می‌توان به مواردی همچون ورزش اشاره کرد. با کمک گرفتن از تمرینات ورزشی مناسب می‌توان از وقوع و یا تشدید عوارض مربوط به حمله قلبی در سالمندان جلوگیری کرد.

ورزش پیاده‌روی یک انتخاب عالی در رابطه با توان‌بخشی سالمندان محسوب می‌شود. روزانه حداقل سی دقیقه پیاده‌روی برای سالمندانی که به حمله قلبی دچار شده‌اند توصیه می‌گردد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که کلیه تمرینات فیزیکی مزبور باید حتماً تحت نظر پزشک سالمند باشند، زیرا انتخاب تمریناتی که به قلب فشار وارد می‌کنند می‌تواند موجب وقوع دوباره حمله قلبی گردد.  

فیزیوتراپی مخصوص برای سالمندان به کاهش عوارض بعد از حمله قلبی و وقوع مجدد این عارضه پیشگیری می‌کند. 

خدمات خانه سالمندان به سالمندان با عارضه سکته قلبی

گفتیم که مراقبت از سالمند مبتلا به حمله قلبی آسان نخواهد بود. در این شرایط بهترین مورد برای بهبود سالمند عزیز، مراجعه به یک خانه سالمندان معتبر است. در این مراکز پرسنلی کاملاً مجرب و متخصص با بیماری‌هایی همچون حمله قلبی به صورت شبانه‌روزی از سالمند مراقبت می‌کنند. آن‌ها به کلیه نیازهای شخصی وی پاسخ می‌دهد و تلاش دارند تا با ایجاد یک محیط آرامش‌بخش از وقوع دوباره حمله قلبی جلوگیری نمایند.

تجربه نشان داده است که سالمندان حاضر در مراکز نگهداری سالمندان، پس از گذشت مدت زمان کوتاهی می‌توانند به طور کامل سلامت خود را به دست بیاورند. در این مراکز برنامه‌های ورزشی متناسب با نوع بیماری سالمند به صورت روزانه دنبال می‌شود تا سالمند علاوه بر کسب نیروی فیزیکی خود از لحاظ بهبود روحیه نیز پیشرفت خوبی را تجربه کند.

این در حالی است که، سالمندان خارج از چنین مراکزی معمولاً تنها و گوشه‌گیر خواهند شد. علاوه بر این در صورت حمله قلبی در سالمندان فردی در کنار آن‌‌ها نخواهد بود تا بتواند با انجام تکنیک‌های اورژانسی مختلف میزان عوارض مربوط به چنین حملاتی را کاهش دهد و یا سالمند را در اسرع وقت به یک مرکز درمانی مناسب برساند. تغذیه این افراد نسبت به تغذیه سالمندانی که در خانه سالمندان زندگی می‌کنند نیز بی‌برنامه و نامناسب خواهد بود.

نکات مهم حمله قلبی در سالمندان

حمله قلبی در سالمندان قابل پیشگیری است، البته به شرطی که با نکات مهم موجود در این زمینه آشنا باشید. سالمندانی که دچار حمله قلبی شده‌اند نیز باید آگاهی خود را نسبت به این عارضه بیشتر کنند تا بتوانند درک بهتری از آن داشته باشند. مهم‌ترین نکات مربوط به این نوع حمله عبارت‌اند از:

  • عدم استفاده از دخانیات به منظور پیشگیری از وقوع حمله قلبی
  • عدم استفاده از روغن‌‌های دارای کلسترول
  • ورزش به صورت مداوم
  • مراجعه به مراکز نگهداری از سالمندان به منظور بهبود کلی سلامت

حمله قلبی در سالمندان شاید در نگاه اول بسیار خطرناک به نظر برسد، اما با بهره‌گیری از روش‌های درمانی جدید می‌توان تا حد زیادی از پیشرفت عوارض مربوط به آن جلوگیری کرد. مهم‌ترین امر در این زمینه، استفاده از خدمات خانه‌های سالمندان معتبری همچون خانه سالمندان پارسایان است. این خانه سالمندان با ارائه بهترین خدمات به سالمندانی که دچار حمله قلبی شده‌اند، یک گزینه عالی برای افرادی محسوب می‌شود که چشم به بهبود سریع خود دارند.

 

اشتراک‌گذاری کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا

تماس با ما

شماره واتساپ

شماره واتساپ

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

ما را در اینستاگرام ببینید

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

صفحه فیسبوک پارسایان

برگشت به منوی تماس ها